CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 October 2012

Sesi marathon drama My Girl

Farah Zahid | 16:00 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Salam ceria semua, harap semua sihat selalu hendaknya. maaf, dah 2 hari cik FS tak jenguk kekawan dan update blog termasuk semalam, sebab tak online kat laptop sejak kemaren. layan twitter, jenguk fesbuk pun kat henfon je. tetibe aje angin korea datang singgah kat batu pahat, serta-merta teringat kat cerita My Girl yang fofular kira-kira 6 tahun lepas. cik FS pun bongkar balik box cd/dvd, semata nak ngadap semula drama ni, pehtu marathon dua malam, malam pertama nikah start kul 9 malam, kul 5 pagi baru berenti tengok. serius wa cakap nih!

Dulu zaman kampus, semua pesen duk tengok drama, filem secara berjamaah dengan roomate atau coursemate. terus berjangkit nak mintak copy, haha. My Girl ni la drama korea pertama yang cik FS layan dengan roomate dulu, masa tu hujung tahun 2006, memasing tengah sebok nak final exam. gila tak gila lar kan, sempat melayan drama korea, filem omputeh, layan anime, siap copy dalam cd, dalam external hd bagai, fuhhhh!


Jeong Woo - watak lelaki comel, kuat berpoya, digelar 'player' sebab banyak flirt dengan pempuan, merupakan kawan rapat Gong Chan. kalo dalam anime, ramai peminat sebab muka kiut, kah kah. suka gila gila kat Yoo Rin yang jadi fake cousin kepada Gong Chan. sangat melayan kerenah si Yoo Rin yang nakal dan kuat kenakan orang lain, haha. jatuh cinta kat Yoo Rin pada pandangan pertama, ececehh. sweet gitu.


Gong Chan - watak lelaki macho (eh?), sentiasa kemas, seorang yang kuat bekerja, cucu kesayangan atok. dia ni Director Avenuel Hotel milik keluarga. jugak ada villa kat Jeju Island, tempat Yoo Rin buat macam rumah sendiri, siap petik limau untuk dijual dan buat jem gitu, hehe. ada ex-makwe nama Kim apa entah, haha. lama-lama dia ni baru sedar yang dia menyukai dan menyayangi Yoo Rin.


Yoo Rin - pempuan sederhana comel, perangai gila-gila, suka kenakan orang dengan ayat-ayat licik dan hal yang kekadang tak terjangkau dek akal, boleh dikatakan seorang pemutarbelit alam. diupah untuk jadi kazen kepada Gong Chan sebab atok Gong Chan (Presiden Seol) nazak, nak sangat jumpa cucu kandung yang terpisah sejak kecik. last-last, dia ni terjatuh hati kat Gong Chan.


Opssss.. babak ni underage tak boleh tengok, tapi cik FS snapshot ni selepas babak diorang buat aksi 18 tahun ke atas, wakakak. episod ke berapa entah, diorang memasing mengaku dan luahkan isi hati. tapi, biasalah, macam-macam rintangan yang diorang terpaksa tempuhi.

Pada yang dah tengok, sila abaikan bebelan cik FS ni, kalo rasa nak repeat tengok lagi pun boleh, hihi. pada yang belum berpeluang nak tengok, boleh ler cari kat laman yang boleh korang download, tak pun beli je cd/dvd kat kedai.

notakaki :
plot di dalam novel, drama hanyalah ciptaan manusia-manusia, yang mana pengakhirannya kebanyakan diisi dengan kegembiraan setelah melalui jerih payah. namun realiti hidup manusia, tak seindah khayalan dan ciptaan makhluk.


FS :
rasa macam nak pegi MAHA 2012, tapi tak tahu berkesempatan ke tak..

1 comment:

  1. drama heartstring best. try tgk. hehe park shin hye. hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.