CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 September 2010

Benar yang pelik

Farah Zahid | 07:17 |
Ape yang pelik? ape yang benar?
Ye, sumenye tiade yang tidak benar melaenkan yang benar2 belake.



1) Dilarang membuang sampah
Benar : Pesanan dari pihak berkuasa melarang manusia membuang sampah kat area yang telah diletakkan papan pemberitahuan.
Pelik : Masih ade manusia yang membuang sampah kat area tu.
Aku : Tak ke bangang namenye tuh?

kredit pada pokcik google (area mane tah ni, ish3..)


2) Dilarang merokok
Benar : Pihak yang bertanggungjawab telah meletakkan notis dan amaran kena pada tempatnye.
Pelik : Ade segolongan kaum yang merokok kat situ.
Aku : Hape kejadahnye? tak paham bahase atau rabun bijik mate?

trimas pd uncle google (model sambilan kot?)


3) Dilarang meletakkan kenderaan (No Parking)
Benar : Memang relevan apabile dinyatakan supaya tidak parking kenderaan kat kawasan terbabit.
Pelik : Selambe badak parking kete, moto, van, lori segala kat situ.
Aku : Ape ke ngok ngek kaum tersebut..


thanx uncle google


Actually, masih ade banyak lagi yang dilarang, belum masuk lagi yang "TERLARANG",
tapi cukup ar kot, aku bagi contoh 3 macam kat atas ni.
Ini lah realiti idup, pelik tapi benar.




p/s :
aku patuh amat pade peraturan..

4 comments:

  1. memang xde otak sape yang wat tu...

    ReplyDelete
  2. @HaNTwO
    huarghh..
    amik ko,skali kene xde otak..
    sape dia la tu yg xde otak...

    ReplyDelete
  3. @hamzah ian
    oo yeah oo yeah...
    har har har...

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.