CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 September 2010

Dead or Alive

Farah Zahid | 12:58 |
Aku mau korang buat pilihan, hanya antara hidup atau mati.
Cume 1 pilihan saja yang korang boleh pilih, tidak ade if and only if or wateva..
Untuk tu, aku mau bacakan tawaran aku kat korang.
Mau kah korang dengarkan?
(ni dalam konteks dialog,oke?)



PILIHAN 1 :
Korang berada kat satu area hutan belantara yang sangat tebal dan mengerikan.
Setelah satu ketika dan saat, tiba2 hutan tempat korang berada, sedang terbakar.
Terbakar yang sangat dasyat, hinggakan korang tak dapat lihat dan tak jumpe jalan keluar.
Mau kah korang berada dalam situasi kat atas?

PILIHAN 2 :
Ini penjara, dan korang ditempatkan dalam penjara ini.
Korang dibiarkan stay bersama dalam satu sel,
yang kat dalamnya penuh dengan penjenayah paling otai, gengster dan haram jadah,
serta yakuza dan pembunuh paling terer pada zaman kegemilangannya.
Paling dasyat, korang tiada jalan keluar dari sel itu.
Mau kah korang memilih situasi kat atas ni?

PILIHAN 3 :
Situasi ni di mana korang ditempatkan dan dibiarkan dalam sebuah bilik besi kebal,
bersama 10 ekor harimau yang kelaparan selama 15 hari.
Bilik kebal 10 lapis dinding platinum dan segala yang paling tahan dan kebal,
malangnya, tiada tingkap, pintu or exit dari bilik nih.
Mau kah korang duduk dalam situasi ini?

Korang silalah wat 1 pilihan antara 3 situasi kat atas, dan bagi jawapan kat aku, oke?
Akan ku bagi 1 rahsia kat korang..


p/s :
pilihan kat tangan korang,
jangan biarkan misteri menyelubungi diri korang,
hek...

p/ss :
adaptasi dari sebuah motivasi kat tv, lebih kurang tapi tak 100%..

19 comments:

  1. hehe.. pilih yg kedua la.. terasa cam nak berdakwah lak dengan para penghuni penjara.. =P

    ReplyDelete
  2. nak tau jwapan.. heee =P

    ReplyDelete
  3. @ASaDa RyutaRo
    rahsia..kalo bgtau kt cni,sume org x mau pilih dan komen..ngeee...
    akan dimklumkan pd umum at least ade 10 org yg plh situasi..
    ;p

    ReplyDelete
  4. erk. sumenye menakutkan. tp, jap. kalo la yg nmbr 3 tu kn...kalo dh xde tgkap, pintu or watsoever, cmne lak nk msuk tu? O_o

    ReplyDelete
  5. yang nombor satu kut..hahaha.. nak jawapan!!

    ReplyDelete
  6. @~Mika Darkness~
    mika-chan..
    admin dh sediakan siap2 pintu masuk ms nk masukkan org,cume org je x tau..
    ngee..

    ReplyDelete
  7. owh... gitu. xD
    erm... kalo cmtu, nk plih yg... er... hm... eh... uh... (-_-')
    no.2 la kot? >_<

    ReplyDelete
  8. @WZulhilmi
    aku kasi tahu jwpnnye,oke?

    ReplyDelete
  9. oke2..sbnrnye xde jwpn ape2,
    rahsianye ade kat plhn no 3..
    kalo aku x slh dn seingat aku,tiger yg kelaparan selama 15 hari,dah tak idup..
    means,mase korang diletakkan dlm bilik brsama tiger tu,actually tiger2 dah mati pun,
    jadi kire korang selamat la..
    :)

    ReplyDelete
  10. nak pilih penjara la...tapi agak2 kalo masuk penjara hantwo kena rogol x dalam tu?? erkk

    ReplyDelete
  11. @HaNTwO
    hahah..diorg tak terliur kot?
    plh no 2,x takut mati ke?
    ;p

    ReplyDelete
  12. hahahaha.. iye tak ye jugak kan.. dah 15 hari tak makan.. boleh hidup lagi ke rimau tu? hahaha..

    tapi sangatlah naya kalau rimau tu masih hidup. huhu..

    ReplyDelete
  13. @ASaDa RyutaRo
    tak tahula kan kalo idup lg..huu~
    kalo x salah,motivator tu cakap rimau yg kelaparan dah 15 hr,sbnrnye dah kire x idup..
    ngeng... O.o

    ReplyDelete
  14. a'ah!! tak terpikir pulak jwpan no3 tu ye yg paling logik.. hahahaha..

    ReplyDelete
  15. @WZulhilmi
    ohoho..logiknye cmtu la..
    tapi kalo idup lg rimau tu,naye la sgt2...
    miahahaha...

    ReplyDelete
  16. lolol!!! xD
    ahahahahaha!!! x trpikir pun psl tu. :3

    ReplyDelete
  17. semua pilihan menakutkan... :S

    But If I were to choose one, I would choose.... second kot, tembak terus mati la, taklah tersiksa sgt :S

    ReplyDelete
  18. @Gerimis Senja
    kalo diorang tu tak mau tembak terus,
    lagi dasat diorang wat..
    huhuhu...

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.