CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 September 2012

Rahsia negeri kelahiran kat IC?

Farah Zahid | 08:52 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Salam hari Jumaat, semoga semuanya baik-baik, dan dipermudahkan urusan olehNya.
Entri pertama untuk hari ni, tak bebel panjang, tapi insyaAllah entri akan datang, haha!

Sesape yang tak berapa tahu pasal kod negeri kelahiran kat IC dia, meh la jenguk-jenguk sini.
Kod ni aku dapat dari website JPN, dah berkurun ada dalam folder picture kat laptop ni ha.


Lepas ni, korang dah boleh agak orang tu lahir kat negeri mana bila tengok IC diorang, kih kih.


FS :
ada sesape lapang untuk esok? jom, pegi PWTC, ada karnival, boleh jumpa dan kenal-kenal.. :)

8 comments:

  1. kod ini boleh tahu lahir kat negeri mana tapi tidak semestinya dia tinggal di negeri tu. Contohnya kalau tengah melancong ke negeri lain dan melahirkan anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, sebab tu kita cuma boleh teka negeri kelahiran dia.. tempat tinggal dia, mmg tak boleh jawab lar..

      Delete
  2. ayah ak puny ic 70..hehe..tp xjump dlm kod negeri tersebut...

    ReplyDelete
  3. haha.. thanks for the info..hehe

    ReplyDelete
  4. thanks you, info menarik ini, takpernah tahu pun pasal rahsia nombor kelahiran tu sbb sy lahir luar negara. hihi

    ReplyDelete
  5. heh..boleh bitau tak nape kuar jugak yg no puluh2 tu..bese kan yg no bese tu jer..
    Terjah sini ==>> Khas Untuk Bakal Pengantin Sahaja

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.