CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 September 2012

Tips : Screenshot untuk Samsung Galaxy

Farah Zahid | 14:18 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Aku ni tak la reti sangat pasal gajet-gajet bagai,
tapi tahu la sikit-sikit, ni yang nak share dengan korang.

Ada yang penah tanya,
"eh, boleh ye screenshot kat hp? macam mana ek?"
haaaa, tak susah pun,
tapi ni tips untuk most of Samsung Galaxy smartfon okeh,
sila try and error kat hp memasing..

sumber : Google
Hold butang HOME beberapa saat ( tapi sebelum keluar window TASK MANAGER ),
dan tekan butang POWER sehingga hp korang keluarkan isyarat atau bunyi macam kamera yang snap gambar.
dan, tada.... kat bawah ni, hasil screenshot dari Galaxy Gio aku.



Ha, ni plak screenshot aplikasi WeChat,
grup dengan blogger-bloger seantero semalaysia la sangat,
kih kih.
antara blogger yang ter'join' dalam WeChat, lalalaaaa~

Nak ber-chit-chat? free je, boleh la download aplikasi WeChat kat link ini : WeChat.
sesuai untuk Android, Windows Phone dan Symbian.
cuba, jangan tak cuba!
ehe, sempat promote WeChat la plak, ngeh ngeh..

sila scan QR code ni untuk add jadi kawan kat aplikasi WeChat :)

2 comments:

  1. hebat tu..kite takde pon enset canggih cenggitu
    Fakta Kelakar tapi Benar

    ReplyDelete
  2. @Syamil Ramli
    erkk.. kita hp biasa2 je pun.. masih byk yg lebih canggih2 kat luar sana..

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.