CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 October 2010

Aku maluuu, argghh..!

Farah Zahid | 22:37 |

Duh...
oleh sebab si wzulhilmi telah mengetag aku untuk kontez "AKU MALUUU" oleh cik kila,
so aku pun memerah la otak untuk itu,
har har har..


Err, aku pun tak berapa ingat sebenarnya bila masa kejadian ni terjadi,
tapi aku rasa zaman aku sekolah rendah dulu ar.

Alkisahnya, masa tu aku berdua ngan sorang member aku,
saing2 naik beskal, balik dari sekolah agama,
(kat johor sekolah agama adalah sebelah petang),
menuju ke umah memasing.
Aku cam ayu2 je laa naik dan mengayuh beskal,
member aku yang sorang ni pempuan, so aku memang aku muka tak malu cket,
hak hak hak...
(masa tu laa sebab baru darjah 3 kalo tak salah aku),
dia ni mengajar aku cara nak bawak beskal dengan melepaskan kedua2 tangan,
kire macam nak tunjuk lagak ar kan, sebab boleh bawak beskal tanpa pegang handle.
Ahh, dia dah biase, oke ar kan, nak berlagak ngan aku, blah ah..!
Yang aku ni memang tak reti dan aku tak mau, sebab aku takut jatuh.
Dia suruh jugak aku lepaskan tangan, bukan sebelah.. dua2 oke!
aku berkeras tak mau, dia paksa gak, dan aku buat jugak tanpa kerelaan jiwa, ceh!
1st buat takde ape sangat ar sebab aku lepas kejap aje,
kebetulan gak masa tu jalan straight tak bengkang-bengkok, nampak smooth aje kan.
Lepas pada tu, aku dah rasa oke, selesa dan stabil,
aku pun try laa lepaskan dua2 tangan dari handle beskal tuh,
har har har,
memang best ar, serius rasa berlagak tu muncul tetibe,
sebab berjaya bawak beskal tanpa pegang dua2 handle.
Nak jadikan cerita, jalan punya jalan, kayuh punya kayuh,
kat depan tu ada jambatan,
aku pun konon2 nak tunjuk lagak cket ngan member aku,
sekali punya lepas handle.................................

!@#$%^&!*(@*@^$#!

aku terdengar gelak yang jahat amat dari member aku,
cam syial jek dia gelakkan aku.
Dia gelakkan aku sebab masa aku lepaskan tangan dari handle tu,
beskal aku terbabas masuk parit dekat2 ngan jambatan tuh,
dan kat situ jugak ramai mamat2 bujang dan pakcik2 melepak kat atas jambatan tersebut.
Ohh, mangkuk hayun cipan sungguh!
dan aku memang tak pandang ape dah,
aku terus kayuh beskal aku laju2 untuk cepat sampai umah.
Terngiang2 kat telinga aku ni,
gelak sakan oleh member aku dan juga suara2 aneh lagi bongek dari orang2 yang ternampak kejadian tuh,
cam sengal je aku masa tu, serius aku cakap.
Sejak tu, aku dah tak buat camtu,
terutamanya bila naik beskal saing ngan member aku yang tukang gelak tempoh hari.
Cis, macam bengong..!

Cukup laa kot? tapi serius aku malu giler pas insiden dekat jambatan tu, ngok ngek betul!
Aku harap cik kila ni dapat ar meng'imagine'kan cerite aku neh,
yang aku rase tak la kelakor ape pun,
malu aje yang lebih.

8 comments:

  1. wah..kemaluan yg amat besar sekali..haha..teruskan membuat kemaluan.org fikir kamu sedang melawak secara sarkastik...har har har...

    ReplyDelete
  2. @- koroe -
    oit,
    kemaluan mane boleh dibuat?
    hak hak..
    aku seorang yang pemalu okeh?
    :p

    ReplyDelete
  3. masuk parit terus! hahaha.. klu aku trauma 5-6 hari.. lepas tu klu waktu sunyi je mesti terdengar suara pakcik2 dgn abang2 yg gelakkan aku tu.. - -"

    Btw Gud luck!!!

    ReplyDelete
  4. kih3...atleast ada pengalaman masukparit...nice3... gud luck

    ReplyDelete
  5. @WZulhilmi
    aku tak sampai trauma,
    tapi kompem diorang tu ingat dan kenal budak pempuan yang jatuh parit tu.. *sigh*
    skrg dah tak ingat kot?
    heheheh...

    ReplyDelete
  6. @$h@h_Izn@n
    sengal kan?
    naseb baek tu zaman sekolah rendah..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  7. heheheh.. kila dtg amik link ye.terima kasih sangat sudi join

    ReplyDelete
  8. @kata kila
    err..
    maceh juga sbb sudi jengah.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.