CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

14 January 2013

Smartphone : Aplikasi WhatsApp

Farah Zahid | 14:28 |
Assalamualaikum, salam sejahtera ke atas sekalian kamu...


Berapa ramai yang menggunakan aplikasi WhatsApp di smartphone anda?
( iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone dan Nokia )
berapa ramai yang tahu bahawa aplikasi ini berstatus "Free Trial" dan mempunyai 'Service Expiration' tertentu selepas diaktifkan dengan percuma untuk setahun yang pertama?

akaun WhatsApp
Di atas merupakan contoh dari akaun WhatsApp saya.
lihat? status tertulis "Free Trial", yang mana hanya boleh menyambung gunakan servis ini apabila anda membayar servis tersebut.
anda terbeliak? kenapa? anda tak sanggup bayar untuk servis tersebut?
pada saya, ia berbaloi walaupun harus membayarnya.

Alasan?
berbaloi sama seperti anda membeli smartphone yang anda gunakan sekarang.
smartphone anda paling kurang bernilai RM 400 dan ke atas. iya kan?
jadi, anda ingin tahu berapa kos yang perlu anda bayar untuk guna servis WhatsApp ini?


Yes, it cost only $ 0.99 for a year of service! believe it, please.
berapa pula nilainya dalam ringgit Malaysia? try convert menggunakan money converter.
hasilnya? $ 0.99 cuma sekitar RM 3.00 untuk tempoh setahun, murah kan? :)

Kenapa perlu mengeluh WhatsApp tak sediakan servis dengan percuma?
sedangkan anda boleh membeli topup pre-paid bernilai RM 10 untuk seminggu?
( RM 10 x 4 minggu = RM 40/bulan, x 12 bulan = RM 480/tahun )
anda boleh membeli pakaian bernilai RM 100 dalam masa sehari?
atau anda berbelanja untuk ke restoran sehingga habis beratus ringgit dalam satu malam?

Sebab itu saya katakan, ia berbaloi untuk anda yang masih mahu menggunakan aplikasi ini.
dengan membayar kurang RM 5, anda dapat gunakan ia seperti biasa untuk tempoh setahun.

Pilihan bayaran?
1) Purchase online (belian online)
2) Send payment URL
- link untuk payment akan dihantar ke emel anda, seterusnya anda boleh menggunakan link tersebut untuk membuat bayaran tersebut mengikut step tertentu.

Selamat menggunakan aplikasi WhatsApp! :)

FS :
menunggu dan terus menunggu ..

4 comments:

  1. setahu Ty , selagi kita duk undate m dia macam ertukar date nk expire je. ntah la klu x, dh lm expired tpi still can be use til today.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pun macam tu jugak, tp skrg ni update pun, rasanya takde extend expire date tu.. uhuhu..

      Delete
  2. ala... saya tak ada lagi smartphone ni..tak tau bila bioleh sarung satu...

    ReplyDelete
  3. tapi kan kenapa kat phone oshin takde tulis perkataan free trial tu ? tapi service expiration tu adalah huhu

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.