CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 May 2012

Pernah tak?

Farah Zahid | 16:57 |
Hai, assalamualaikum..
jangan terkejut kalau permulaan entri agak skema, hihihi..
oke, sila abaikan.
dah lama tak hapdet blog, rindu nak hapdet, dan blogwalking macam sebelum ni.

Benda ni, suddenly terlanggar terlintas kat kepala otak saya,
masa kecik-kecik dulu, pernah tak korang buat macam ni...........

1. Susun batang pensel kaler ikut macam yang asal waktu memula beli.
Ada 1 hari tu, saya 'ter'tengok cara adik bongsu saya menyusun pensel kaler, itu pun lepas beliau mengasah pensel kalernya, kiut aje, hehehe... dan saya jadi teringat, yang 1 masa dulu, saya pernah buat macam tu jugak, heee....
Korang pernah?


2. Kumpul stiker dari pelbagai brand.
Ni berlaku pada zaman kanak-kanak yang lampau, kira-kira 15 tahun dulu, yang mana budak sekolah buat aktiviti kumpul stiker brand-brand bagai seperti Nike, Adidas, Alien Workshop, Pepsi, Fila, dan macam-macam lagi laa... siap buat koleksi, pastu lawan siapa kumpul paling banyak (tapi takde laa hadiah apa pun kalau menang)... ingat balik, kelakar pun ye, kih kih kih...
Korang pernah?


3. Kumpul lirik lagu inggeris atau melayu.
Yang ni, dah upgrade sikit, sebab terjadi di zaman awal pra-matang, keh keh keh.. zaman bila la tu ek? zaman lower-form (sekitar 10 tahun lampau) memang benar-benar berlaku aktiviti yang sebegini. geng-geng rajen giler kau, siap salin sebijik-sebijik lirik lagu yang best-best, macam lagu dari Westlife, BSB, Eminem, Blue, NSYNC, Destiny's Child, etc....
lagu melayu pun tak ketinggalan jugak, contohnya Spoon, Spin, A-to-Z, Ekamatra, Exists, dan banyak lagi yang tak dapat nak dibuat senarai penuh kat sini.
Korang pernah?



aYaz :
1. tak sabar menanti kepulangan mak abah atok dari umrah (18/05/2012)
2. perasaan yang serba-serbi...

3 comments:

  1. pernah susun kaler pensel mcmtu gak.. haha.. suke kumpol sticker gak.. tp sticker kartun... hehehe

    ReplyDelete
  2. semua pernah.huahuahua :P

    ReplyDelete
  3. xnak meriahkan GA eca?..http://www.ecadwinkyasha.com/2012/03/my-little-giveaway.html

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.