CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 July 2010

I.N.T.E.R.V.I.E.W

Farah Zahid | 01:26 |
Alhamdulillah..syukur...
Dah berjaya melepasi stage 1 utk kerjaya = I.N.T.E.R.V.I.E.W

Tanggal 28 Julai 2010, interview kat Putrajaya, Bangunan SPA..
..gerak dr rumah pd ptg 27 Julai, seterusnya ke Muar utk singgah berjumpa Achik..
..meneruskan perjalanan ke UKM, Bangi utk berjumpa Angah, makan2 dan bermalam kat sana..
cuma Abah telah bermalam kat masjid UKM..alhamdulillah, Abah cakap oke aje..
malam kat bilik Angah, sibuk meng'update' sijil dan folder utk interview..pening jgk laa...
sambil update tu, sempat melayan YM dgn cosmate yg dah interview..
..malam tu, buat keje 4-in-1
( online FB+YM+study+berbual dgn Angah dn sempat menjawab pertanyaan teman2 Angah )
the last task ialah iron baju kurung dan tudung...masa tu jam dah hampir 2.30 am
....huhuhu...pg tu kena bangun awal, sebelum subuh lg..
perlu gerak dari UKM ke Putrajaya awal pg sebab org akan keluar bekerja, dan kenderaan mula memenuhi jalan raya dan hi-way..

Abah dan aku gerak dari UKM jam 6.45 am, kelihatan kenderaan dah pun banyak kat jalan raya..
..on d way tu takde rasa apa2 sgt, maybe sbb tak nampak situasi kat tempat interview..
Jam 7.15 am lebih kurang, tiba kat Bangunan SPA..
wah...nervous and excited
Abah parking kete...dan aku siapkan diri, kemaskan diri dan bersedia dgn dokumen2 penting..

...on d way ke blok interview, aku nampak seseorang yg aku rase macam kenal, tp....
nak panggil, tp org tu melangkah pantas, dan aku plak kat belakang dgn Abah..
takpe laa, nnt jumpa jgk kat dewan interview..
kami berjalan masuk ke bangunan..amik lif dan naik ke aras 6..
haa...kan betul, aku dah nampak org td tu...kak Ida Moin...

oke2...
smbg cite psl inetrview..hua3...meleret psl benda lain plak dah...
sampai kat dewan temuduga, mula2 tak nampak ramai orang..lama2 makin ramai..
ada yg pakai uniform polis ( jawatan penguasa penjara kalau tak salah )
ada yg biasa2 je..

ada byk bilik interview..A, B, C, ...... , J, K, sampai Q.. ( den dpt bilik J )
sebermula jam pukul 8 am je, ada bilik yg dah panggil no. calon..plg awal bilik A..
bilik J masih belum menunjukkan apa2 sign..jam dah pukul 8.30 am tp belum mula panggil..
Akhirnya, saat yg dinanti tiba jugak... Dalila adalah calon 1st bilik J...
ahai..aku turn no.2..seram gak la..dah ar tu, dewan yg seluas tu, penuh umat manusia, tp masih terasa sejuk..
masa tu, berbual selamba dgn kak Ida, Aisyah, Nana...
dalam pada tu, ternampak kelibat Dalila keluar dr bilik J..

Ting......
kaunter no. dah berubah angka.. J - 0902
aish..tu la giliran aku...
wahahahaha....seriau dan excited...

0 kata-kata indah:

Post a Comment

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.