CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 June 2012

Kisah Si Burung #1

Farah Zahid | 11:33 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...


Maaf lama tak hapdet belog,
agak sibuk minggu lepas,
baru balik dari intebiu kat KL,
berkampung kat rumah mak sedara kat Danau Kota,
tak tahu kat mana Danau Kota tu?
ala, dekat dengan KL Festival City, uhuhu...


petang 23/06/2012

Sehari esoknya, bersiar-siar kat laman rumah,
mak kata ada sarang burung kat pokok cermai,
gi tengok, ada 2 biji telur burung,
*refer foto di atas*
seperti yang enchek chenta cakap,
tu telur burung merbah, sebab kat rumah dia pun ada telur macam tuh,
dan sekarang ni dah menetas pun, tapi memang ada 2 ekor aje.


pagi 25/06/2012
See?
telur 2 biji hari tu, pagi ni tadi dah menetas pun,
semalam tak tengok pun, miss 1 hari dah, uhuhu..
si dia cakap, ini lah anak burung merbah tu..
tapi bila besar, tak tahulah macam mana ghupernya,
saya memang tak penah tengok live burung merbah ni, huu~

So, lepas ni,
memang akan follow tiap hari perkembangan anak burung nih,
excitednyaaaaa, weeee~



aYaz :
Subhanallah, Tuhan yang menciptakan setiap sesuatu...

6 comments:

  1. xde bulu lg,, rasa nk pegi selimutkan la plak,mesti anak burung tu sejuk
    ,,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tp mak dan ayah burung ada jaga anak2 diorang..

      Delete
  2. nampak mcm anak rabbit mase kecik pn mcm ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ek? tak tahu sbb tak pnh tgk anak rabbit yg baru lahir.. uhuhu..

      Delete
  3. As salam,
    Kalau tgk bentuk sarang, telur dan anak burung dlm foto, ia drp spesis merbah iaitu merbah kapur atau yellow vented bulbul. Ada byk spesis burung merbah atau bulbul ni di M'sia dan yg suka buat srg kat pokok rendah, tak takut kat org adalah merbah kapur. Nk kenal merbah kapur ni blh gi tgk kat blog saya ye.

    ReplyDelete
  4. whohohoh comelnya burung tuu :)

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.