CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 April 2013

Majlis pertunangan

Farah Zahid | 15:50 | |
Assalamualaikum, salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Pertama-tama, alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi milikNya, sehingga ke hari ini, ke saat entri ini ditaip. syukur.

Yang keduanya, ribuan kemaafan kerana terlalu lama tak update blog, berhabuk dah (T_T)

Seterusnya, bersyukur juga sebab dah selamat melalui majlis pertunangan hari Sabtu baru-baru ini, alhamdulillah.

dalam bilik

Si dia text, katanya pukul 11.00 pagi baru keluar rumah, dalam setengah jam sampai.
ala, rumahnya tak jauh mana, setengah jam perjalanan je, hihi.

teman rapat sejak zaman sekolah menengah
- berminat? dia masih single :D -

Pihak lelaki datang bawa rombongan 7 biji kereta, tak termasuk si dia, sebab dia datang kemudian sikit, lepas yang atas rumah siap sarungkan cincin, berdoa, bergambar, dan tukar-tukar barang hantaran.

atok perempuan menyarungkan cincin

cincin tunang

Pung-pang-pung-pang, sedar-sedar je dah habis majlis. dalam setengah jam je gitu.
pihak lelaki diwakili pak sedara belah emak encik tunang,
pihak perempuan plak diwakili pak sedara belah abah.

bakal adik ipar

Kami takde pun ambik gambar berdua, dengan barang hantaran, dengan keluarga, apatah lagi dengan tetamu yang hadir.
terasa pantas masa berlalu, zassss! siap je berdoa, pihak lelaki terus menjamu selera.
menu? menu kampung je.
nasi putih, sambal kerang berkuah (aka sambal tahun), ayam goreng berempah, dan masak lemak labu.

hantaran dari kedua belah pihak

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar.
terima kasih pada ahli keluarga, jiran yang membantu kemas, rewang kat dapur, sedara-mara yang datang jauh dan juga pada pihak lelaki.
semoga urusan jodoh kami dipermudahkan hingga majlis pernikahan dan selamanya.


FS :
jangan lupa mengundi 05 Mei 2013 nanti :)

6 comments:

  1. Tahniah farah!!! Hihi im happy for both of you..
    Semoga sampai ke pelamin ye, and bahagia ke akhir hayat ;)

    ReplyDelete
  2. wah!! dah tunang..congrats FS... tak beritahu bro MB pun...

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan.
    tahniah semoga berkekalan sampai ke hari bahgia

    ReplyDelete
  4. tahniah dah jadi tunangan orang. semoga berkekalan hendaknya.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. terima kasih yg mendoakan.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.