CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 April 2013

Majlis pertunangan

Farah Zahid | 15:50 | |
Assalamualaikum, salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Pertama-tama, alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi milikNya, sehingga ke hari ini, ke saat entri ini ditaip. syukur.

Yang keduanya, ribuan kemaafan kerana terlalu lama tak update blog, berhabuk dah (T_T)

Seterusnya, bersyukur juga sebab dah selamat melalui majlis pertunangan hari Sabtu baru-baru ini, alhamdulillah.

dalam bilik

Si dia text, katanya pukul 11.00 pagi baru keluar rumah, dalam setengah jam sampai.
ala, rumahnya tak jauh mana, setengah jam perjalanan je, hihi.

teman rapat sejak zaman sekolah menengah
- berminat? dia masih single :D -

Pihak lelaki datang bawa rombongan 7 biji kereta, tak termasuk si dia, sebab dia datang kemudian sikit, lepas yang atas rumah siap sarungkan cincin, berdoa, bergambar, dan tukar-tukar barang hantaran.

atok perempuan menyarungkan cincin

cincin tunang

Pung-pang-pung-pang, sedar-sedar je dah habis majlis. dalam setengah jam je gitu.
pihak lelaki diwakili pak sedara belah emak encik tunang,
pihak perempuan plak diwakili pak sedara belah abah.

bakal adik ipar

Kami takde pun ambik gambar berdua, dengan barang hantaran, dengan keluarga, apatah lagi dengan tetamu yang hadir.
terasa pantas masa berlalu, zassss! siap je berdoa, pihak lelaki terus menjamu selera.
menu? menu kampung je.
nasi putih, sambal kerang berkuah (aka sambal tahun), ayam goreng berempah, dan masak lemak labu.

hantaran dari kedua belah pihak

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar.
terima kasih pada ahli keluarga, jiran yang membantu kemas, rewang kat dapur, sedara-mara yang datang jauh dan juga pada pihak lelaki.
semoga urusan jodoh kami dipermudahkan hingga majlis pernikahan dan selamanya.


FS :
jangan lupa mengundi 05 Mei 2013 nanti :)

12 April 2013

Tarikh PRU-13 vs tarikh majlis

Farah Zahid | 23:24 |
Assalamualaikum, salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Uhukk, lamanya tak update blog kesayangan, maafkan saya... :(

Ok, kekurangan idea menjadi salah satu sebab blog tak ter-update, huhu~

Umum dah tahu kan, tarikh mengundi untuk PRU-13 nanti. 05-05-2013.
*marilah mari, pergi mengundi, tunaikan kewajipan pada negara....*
Silalah mengundi dengan berhemah, jangan rosakkan undi anda, dan pilihlah calon yang terbaik demi masa depan bersama :)

Tarikh PRU dah tahu, ni tarikh majlis plak. tarikh dah tetap pun, tapi ehm, majlis apa ek? :D
sila tunggu update selepas ini ye, hihi.

Cici adalah nama beliau :)

FS :
semoga perjalanan majlis nanti lancar dan diberkati Allah swt :)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.