CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 November 2012

Kisah slurpee 7/11 dan hujan lebat

Farah Zahid | 20:26 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Ok, jumpa lagi. :D
entri hari ni, adalah cerita semalam. kisah slurpee. korang tahu apa tu slurpee?
macam ais blended (betul ke tidak entahnya) berkarbonat yang rasanya boleh tahan sedap, jenama 7 eleven. coolblog tu lain tau.
kalo nak tahu lanjut, sila la klik kat slurpee untuk terjah website 7 eleven okeh.
offer ni limit pada 7hb november bermula 7 pagi hingga 11 malam.
(pada waktu entri ni ditaip, offer dah pun tamat)

slurpee raspberry vanilla dan do-the-dew yang diisi dalam 2 jag air, muahahaha~
Kisahnya, tengahari semalam cerita-cerita dengan angah, kononnya petang tu nak pegi tapau slurpee ni lepas asar. tapi kemalasan melanda, so kitorang tak jadi pegi.
cuaca kat luar plak mendung sesangat, gelap sungguh, dah macam pukul 7 malam, padahal belum pun pukul 6. dan serta-merta hujan pun turun dengan lebatnya.
nak jadi cerita, 6.30 petang adalah waktu amik adik yang sekolah agama, dan angah duk pujuk abah untuk pegi tapau slurpee lepas amik adik kat sekolah.
apa lagi, dek termakan pujuk, abah dan angah pun keluar rumah dan meredah hujan lebat
(taklah meredah dengan jalan kaki, naik kereta lar).
sekali diorang bawak balik rumah, hamek kau! 2 jag air full capacity (seperti dalam foto di atas).
perghhh, tak larat mata kitorang menengoknya, haha!


FS :
stress melanda otak, duet, o duet.. nak buat kawen ni, mana kau duet.. kih kih~

4 comments:

  1. Suka erk dgn slurpee ni , Ty kurang tapi Ty de la post kat blog.

    Duit tu ada , slowly.. sure boleh nyer la kawen,hehe

    ReplyDelete
  2. dah lama rasanya tak makan slurpee...

    dulu masa kerja di 7-11 tiap2 hari makan..

    ReplyDelete
  3. mak aihh.. sampai 2 jug..gila lah!! hehehehe

    ReplyDelete
  4. buat sendiri ke.. yang bergas tu xboleh nak minum la.. tunggu gas hilang baru minum.. kesimpulanya minum air je, aisnya dah cair.hahaha

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.