CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 November 2012

Deal or no deal?

Farah Zahid | 14:27 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Dah berapa hari blog tak dijenguk tanpa sebarang entri baru, baru hari ni nak update. mood dan idea tak datang-datang sejak publish entri Israel dan Gaza.

Entri hari ni tak seberapa. kongsi-si-kong-si-kong, eh? macam raya cina plak, haha. saya sekadar kongsi-kongsi apa yang menarik. pada yang membaca tak tahu lar menarik ke tak.

Moh, layan gambar dan penerangan serba sikit yang ada.

sesawang yang menawarkan deal yang best-best!

ushar barang pada harga yang berpatutan
Box A : Deal yang ditawarkan.
Box B : Harga deal tersebut. dan kadar diskaun.
Box C : Tempoh waktu untuk membeli deal (setiap deal ada limited period)

aksesori wanita pun ada :)

Ha, dah tengok? dah teringin? apa tunggu-tungu? serbu ler sesawang Groupon Malaysia!

terdapat pakej percutian yang menarik dan berbaloi untuk dinikmati
Screenshot yang atas ni adalah contoh pakej bercuti ke Taman Negara. ekceli, ada banyak lagi pakej percutian yang ditawarkan oleh Groupon Malaysia. tak caya? boleh ushar kat website Groupon Malaysia. tak luak duit pun (melainkan ada yang dah tergoda dan beli deal tersebut, kih kih).

baca detail yang dalam box warna-warni
Next screenshot adalah berkenaan isi-isi kandungan rancangan penting yang perlu diteliti sebelum membeli deal tersebut. make sure baca sekurangnya sekali, kalau tak berapa faham, baca lagi 2, 3 kali, sampai faham. masih tak faham? calling-calling je pihak yang berkaitan. :)





Selain itu, ada 2 lagi screenshot seperti yang di atas ni. kalau scroll lagi ke bawah, akan ada lagi point-point yang perlu difahami. yang ni, sila baca untuk mengelakkan sebarang masalah. jangan missed out walau sebutir titik pun, hihi.

Dah baca sampai faham deal yang ingin dibeli, boleh ler pegi ke step yang seterusnya, iaitu proses membeli.

pilih mana-mana pakej ikut citarasa dan kemampuan
Box A : Klik pada "Buy Now!" dan keluar popup window yang kecil macam Box B
Box B : Pilihan pakej yang mahu dibeli


A : Check semula pilihan yang telah dibuat.
B : Check total amount. betul ke tidak.
C : Pilih cara bayaran.
D : Tick pada point. point yang bawah harus di tick (rasanya tak boleh proceed kalau tak tick)

Untuk step seterusnya selepas submit itu, tak dapatlah saya nak tunjukkan. sebab saya tak beli mana-mana deal untuk masa sekarang ni.
O ya. ada sebahagian deal dan pakej, lepas siap submit order tu, ada lagi step lain yang mana perlu confirmation dengan company yang offer deal tersebut.
Jangan risau! mudah je. just ikut instruction yang tertentu. dalam beberapa minit, walla.. done!

Saya pernah guna servis Groupon Malaysia ni pada 1 masa sebelum ni. saya beli deal untuk power bank atau dikenali sebagai portable charger. harganya berpatutan, dan saya rasa berbaloi saya dapatkannya dari Groupon.

Anyway, selamat mencuba, selamat memilih dan selamat membeli! :)

** Klik link ini untuk ushar deal-deal yang menarik pada harga hebat : Groupon Malaysia


FS :
lain rumput, lain belalang. lain orang, lain ragam. maklum jela, dah nama Homo sapiens, kan? :D

1 comment:

  1. mesti suka membeli-beli secara online ni FS...

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.