CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 September 2012

Marhaban dan duit raya

Farah Zahid | 09:10 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Hai semua,
lately, bizi sikit dengan program kat rumah,
jumaat dan sabtu ada marhaban kat area kompleks tempat saya tinggal,
plus kawan si angah pun datang untuk stay di rumah kitorang sebab nak pegi kenduri kawen pegawai Palapes diorang.

marhaban jumaat malam

Jumaat malam sabtu rumah kitorang tersenarai dalam list kelompok pertama,
seharian ler bizi memasak dan buat persiapan,
sabtu malam ahad plak kelompok kedua, kitorang tak perlu lagi memasak,
sebab dah masak hari semalamnya.

Phewww.. penat, tapi tak kesahlah, setahun sekali je pun buat marhaban macam ni,
tahun akan datang entah sempat ke tidak berjumpa lagi Ramadhan dan Syawal,
buat marhaban macam tahun ni.

sampul semata-mata

Kanak-kanak pasti eksaited, sebab bila ada marhaban, dapat duit raya,
tapi entah kenapa, saya pun dapat jugak, kih kih..
tak banyak pun, at least dapat la kan, daripada tak dapat langsung, ye kan?
ini kali kedua kot join marhaban ni, sebab tahun dulu-dulu tak sempat join,
maklum jela, masa tu masih student, cuti raya pun seminggu je, pastu balik kampus semula.


FS :
rezeki Tuhan nak bagi, bila-bila je, cuma lambat atau cepat

0 kata-kata indah:

Post a Comment

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.