CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 September 2012

Jangan tertipu dengan luaran yang cantik

Farah Zahid | 14:05 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Tak berapa penting,
sekadar pemerhatian, jangan baca dengan serius.


Tetiba teringat fasal jualan miniature branded perfume,
aku tak nak komen or mengulas apa-apa sangat,
tapi pada aku, kalo betul nak jual, biar miniature yang betul-betul ori.
Sebab apa?
aku cakap based on pengalaman,
dulu penah keje kat pasaraya Anak Taman (<--- fahamkan sendiri ye ),
dan supervise floor yang jual perfume dan kosmetik.

Actually, miniature tu adalah FOC bila korang beli set perfume berkenaan,
especially set yang RM280 ke atas, that one yang perfume botol besaq,
seperti yang berkapasiti 90mL, 100mL atau 110mL.
Free gift termasuklah miniature sejibik, travel bag, pouch, atau towel, salah satu je okeh!
dan kekadang, BA ( beauty assistant ) akan kasi ekstra gift macam sample spray perfume,
just untuk pelanggan yang beli set perfume sampai habis riban-riban.
Kesimpulan, pilihlah barangan yang berkualiti, jangan sampai tertipu.
Sekian.

tengah : near by GAP (50mL)
kiri : L'EAUPAR by KENZO (miniature 5mL)
kanan : FLOWERS by KENZO (miniature 4mL)
perfume yang sempat 'dirembat' masa bekeje kat Anak Taman satu masa dulu, kih kih.

FS :
esok, insyaAllah akan ke JB, ada urusan sikit

0 kata-kata indah:

Post a Comment

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.