CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 July 2012

Psstt, rahsia ...

Farah Zahid | 20:35 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Rahsia? rahsia apa?
pasal enchek chenta, upssss..
bukan laa, pasal tuan punya belog ni haa.. *wink-wink*

Eh, rahsia laa sangat kan,
walhal takde apa pun, saja je, kih kih kih..
oke, jangan merapu cik farah, sila ke isi utama, titik.

Actually, bukan rahsia apa,
cuma beberapa perkara pasal saya,
yang mungkin orang tak tahu,
so, entri ni, tak berapa umum.. *jatuh di bawah label peribadi*

1. Kumpul resit belian barang atau belanja makan
Yup, sejak study kat Serdang dulu, suka kumpul resit, tak kira belanja kat Antartika mana pun, dah jadi habit, rasa tak selesa kalau tak simpan resit. Kebanyakannya resit belanja yang lebih RM10.00, kalau kurang dari tu, jarang simpan sebab kadang memang takde resit pun, hihihi...
agak bejibun resit, tu baru tahun 2012~

2. Koleksi majalah Remaja (1 haribulan je)
Hahah, yang ni, pelik kot? Remaja terbit 2x sebulan (1 & 15 hb), saya plak tak boleh miss yang 1 hb, nangesh kalau tak dapat beli.. oke, tu tipu. Entah sejak bila duk rajen beli majalah ni, seingat laa, dulu masa kat matrik johor kot, start baca dan beli sendiri majalah nih.
Oo yek, teringat 1 kisah related dengan hal ni, nak tahu? Sebermula ceritera, eh? mengarut, haha.. Camni, dulu, tiap kali saya beli Remaja ni, ada la hamba Allah yang berebut nak baca, diorang ni member 1 class, nak jadi ceritanya, Ketua dan Penolong plak tu yang berebut, yang si Ketua ni, enchek chenta saya sekarang, ngeh ngeh ngeh.. yang si Penolong tu plak, kitorang panggil Wen, dah selamat jadi isteri orang pun... Diorang memang tak sah kalau tak berebut Remaja, walaupun tuan punya belum sempat belek, diorang rasmi dulu beleknya.. *sigh*
*agak blur*

3. Memilih bila nak beli alat tulis
Motif? banyak tau. Mesti bagus bila digunakan, lancar, takde keluar 'taik pen' (dakwat meleleh-leleh, bukan pen tu berak okeh?), harga tak mahal benor, tak nak brand yang cikai (Pilot, Faber-Castell, Pentel, Buncho) tapi sekarang tak sekolah dan tak banyak menulis, brand yang cikai pun balun je (G-Soft, Faster - agak cikai tapi dah makin berleluasa, erkk?).

*gambar tak lawo, huu~*


aYaz :
sedang memikir-mikir dan planning, urmmm...

1 comment:

  1. sy pun suka bt jugak yg no.2 tapi bkn remaja. Gempak. hehe

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.