CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

12 July 2012

Berehat sebentar bersama...

Farah Zahid | 20:48 |
Salam sejahtera ke atas sekalian kamu...

Heheh, tajuk nak macam iklan kan..
Oke laa, sebenarnya memang nak iklan bagitahu sikit,
makluman je pun, bukan iklan betul-betul, kih kih kih..

Agak dukacita untuk keadaan akhir-akhir ni,
rasa macam kosong, kosong, oooo...
eh, silap daa.. lirik lagu plak, har har har..
agak kekurangan idea, otak semacam blank sejak dua menjak nih,
tak tahulah kenapa...
walhal, senario kiri-kanan-depan-belakang kat mesia ni, macam-macam,
boleh dikupas macam kulit kentang, amik isinya, dibuat masak,
macam tu laa perbandingannya secara tak ilmiahnya, ehehe...

Nantilah, saya nak berehat kejap,
kejaaaaap je, tak lama pun, maybe seminggu kot...
Ada 1 isu ni, saya nak buat prolog sikit,
orang jawa cakap, ala, mukaddimah...

Kita umat akhir zaman ni, mudah sangat terpengaruh, sempit pemikiran,
walaupun dari segi fizikalnya, umat mesia dah merdeka dan bebas,
tapi hakikatnya mental, pemikiran kita masih terjajah, terbelenggu, sebab?
Sebab-musababnya :
  1. Song
  2. Spirit
  3. Style
  4. Sex
  5. Smoke
Kenapa 5 perkara di atas?
Itulah, agenda musuh Islam nak menjatuhkan martabat umat Islam,
sebab diorang tahu, diorang kaji sejarah Islam,
bilamana umat Islam berperang, kaum muslimin bersatu hati, melawan umat kafir,
dan yakin bahawa hanya yang benar tidak ada yang tidak benar selain kebenaran,
kebaikan yang akan menang melawan kekufuran dan keburukan,
atas bantuan dan izin Yang Maha Esa, right?
tapi dari itu jugak, umat kafirun ni, semakin cerdik pandai dan bijak, malah jadi terunggul,
(kononnya laa kan)
diorang tetap rajin untuk mencari kelemahan umat Islam, WHY?
sebab diorang bersifat busuk hati,
sejak zaman Nabi saw dulu lagi, sampai sekarang pun...
maka, terhasillah formula yang dikatakan mujarab, berkesan teramat,
untuk melemahkan, menumbangkan umat Islam,
lagi-lagi kat zaman teknologi yang serba canggih ni kan...
kalau tak salah, ada hadis Nabi saw,
(kalau dapat sumber sahih, akan saya keluarkan hadis ni)
"umat Islam semakin ramai di akhir zaman, tapi diibaratkan seperti buih-buih halus di lautan,
hinggakan tidak menimbulkan ketakutan, kegentaran dalam hati kaum kafirun"
wallahualam...


SONG?
haih, tak terkira banyaknya lagu-lagu, yang cintan-cintun lah, rock lah, black metal lah..
hah! yang berunsur atheis, pemujaan selain Yang Esa, pun ada!
macam-macam ada, macam astro!
tujuannya? tak lain tak bukan, untuk melalaikan, me'lagha'kan umat Islam,
secara tak langsung memesongkan kefahaman, aqidah umat Islam yang makin tipis,
apa-apa hal, semua duk perlekeh, tak rock lah, kolotlah.. whatever laaaa...
tak percaya???
cubalah korang survey, kalau kat konsert, kat stadium, kat TV, sape yang ramai duk tercongok kat sana duk melayannya? bangsa tu, toksah kira laa, yang penting tu, AGAMA apa?
umat yang mengaku beragama ISLAM lah..... ye dak?
see?

baru 1 S, ada lagi 4 S,
to be continued........


Maap ler, bukan nak kata apa,
kalau terkasar tu, jangan la nak amik hati saya, eh? hahahah...
oh, janganlah nak terasa hati atau nak melenting sampai ribut taufan hurikan,
kat mesia takde hurikan ribut taufan bagai tu, paling-paling pun angin kuat je..
kalau rasa betul benda ni semua jadi, kita takkan nak tengok saja,
buat bodo sampai ke sudah?
bala, jangan dicari, Tuhan turunkan bala bukan kat manusia-manusia yang tersebut,
semua.. paham tak, SEMUA?
jangan nak tuding jari, nak bising-bising, salahkan orang lain bila dah turun musibah..

1 comment:

  1. yup.. agenda mereka yg rata-rata umat islam yg membanggakannya.. huhuhu

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.