CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

14 January 2011

Usia bertambah, hayat berkurang ..

Farah Zahid | 17:15 |
Assalamualaikum wbt ...
terasa sekejap masa, waktu berlalu ..
sedar tak sedar, dah semakin bertambah usia empunya masam-manis ..
ulangtahun kelahiran aYaz tahun masihi baru berlalu 2 hari lepas,
tapi ulangtahun kelahiran aYaz tahun hijriah, dah pun berlalu lama ..
tahun hijriah dah masuk tahun 1432,
bermakna bulan Jamadil Awal nanti akan genap 25 tahun usia aYaz .




Manusia,
usia bertambah, hayat berkurang,
apakah amalan juga bertambah ?
atau semakin merudum ? atau maintain macam tu aje ?
tidak ada apa-apa pada usia,
melainkan angka semata-mata,
1 - 7 - 13 - 18 - 21 - 25 - 35 - 40 - 55 - 65 - ???
berbanggakah dengan usia ?
pernah tersedar tak, yang diri semakin mendekati akhir hayat ?



aYaz :
masih belum dapat menjamah kek black forest ..

12 January 2011

Cerita-ceriti 1

Farah Zahid | 09:57 |
Uikkss ..
tetiba je nak cerita pasal game,
miahahahah ..

Aku pernah buat entri pasal game nih pada satu masa dulu,
( dah macam addicted la plak, hua hua hua ... )

Bukan apa,
saja nak share cket apa yang buat aku main game nih,
dan kat sini ada info pasal Travian,
sebab tak larat nak cerita setiap satunya,
hu hu hu ..
search kat You Tube pasal Travian, banyak dah ..
ni aku bagi 1 link kat kalian ( kalo rasa nak tengok laa )

Kali neh,
terpaksa lebihkan cerita apa yang sedang terjadi kat speed server MY,
( myx season 5 dahhh .. )
berbanding kat server my,
( padahal 1st join adalah server 4 my )

Dunia myx 5 sekarang sedang merebut,
siapa yang akan memenangi perlumbaan membina
World of Wonder


di mana saat ini,
masih belum ada yang menaikkan tahap WW itu,
melainkan satu WW.

bila agaknya WW yang lain nak naik level ? *sigh*

beberapa hari lepas,
salah seorang teammate aku telah meninjau capital Natar,
dan hasilnya ...

dikatakan kalo nak sweep Natar yang sebanyak di atas, kena ada ratus riban troops ~

apa yang pasti,
Natar dah pun mula meninjau ( spy )
setiap kampung pemain,
termasuk kampung aku ...

erkk .. natar spy guna burung pemangsa tuh ..

Oke,
apa seterusnya?
to be continued ..




aYaz :
lepas ni akan bermula satu pencarian baru ..

At last ..

Farah Zahid | 09:04 |
Assalamualaikum wbt ...
Selamat sejahtera pada sekaliannya,
diharap sihat-sihat dan ceria selalu hendaknya ....

Apa yang pasti,
I'M BACK .. !
(^.^)

Sorry guys ...
setelah hampir sebulan mendiamkan diri,
tidak meng'update' masam-manis,
sewaktu dalam mode mencari-cari ruang dan ide,
kini aku kembali ...

Diharapkan tahun baru 2011 ni,
akan lebih semangat,
dan banyak perkara yang bakal disampaikan melalui masam-manis neh,
chaiyok ..!
Gambate .... untuk diri aku sendiri.




aYaz :
tetiba terasa nak makan kek black forest, yummy ...

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.