CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

04 November 2010

Kos perubatan swasta terlalu tinggi

Farah Zahid | 12:54 |
Fine,
tajuk entri ni agak skemadot,
aku taip entri ni sambil mendengar, melihat dan men'digest' isu yang dikupas di WHI.

Hospital Pantai Cheras

Tetamu jemputan iaitu seorang lelaki dan seorang wanita,
lelaki itu bekas pesakit yang dapat rawatan di hospital swasta,
manakala wanita itu seorang berjawatan di FOMCA.

Berdasarkan pengalaman bekas pesakit tersebut,
sesiapa yang nak dapatkan rawatan kat hospital swasta,
perlu ada bukti bahawa dia itu ada insurans,
bagi menunjukkan yang dia berkemampuan untuk dapatkan rawatan di hospital swasta,
siapa yang tak ada bukti tu, hospital swasta tak berapa nak layan, kot?
minta maaflah ye, sila ke hospital kerajaan ..

Hospital Serdang

Juga dikatakan kos menggunakan ambulans hospital swasta mencecah riban-riban,
oppss ..! awat mahal noo?
memang siapa tak mampu, susah nak dapat rawatan di hospital swasta.

Ikutkan,
banyak lagi point-point yang diorang bincangkan,
malangnya, aku tak sempat nak luah kat sini walaupun sempat menghadamnya sikit,
sebab sambil melihat, mendengar, menghadam, aku juga bermain travian,
mau tak terluah plak kan?
har har har ..

Pernah dengar cerita dari sedara-mara,
untuk ibu-ibu yang bersalin kat klinik atau hospital swasta,
kos semalaman je dah cecah 2k ..!
OMG .. WTH ..?
kalau kena yang 3-4 hari dan malam, camno la eh?

Apa plak kata korang pasal ni?

7 comments:

  1. xyah la g hospital swasta...selius mahal nak mampus tapi kalo mampu ape salahnya...abg aku lepak semalm je kat hospital swasta kena rm3500...memang haremmm

    ReplyDelete
  2. errr..mmg mahal nak mati..org kaya bleh la kot..
    kita yg bese2 je ni pg hospital kerajaan dah cukup..

    ReplyDelete
  3. akak besalin kat hospital kerajaan je..
    kat manjung..
    tapi layanan memang tip top la..
    terima kasih la misi2 kat situ..
    wah!!sempat lagi buat ucapan..
    heheh

    ReplyDelete
  4. sepanjang bersalin keempat2 anak..seme kat gomen..okeh aje..bg akak..kat swasta ke gomen..xpenting jnji..selamat...

    ReplyDelete
  5. ape la ko buang mase tgk cite takde pekdah tu. freemason je sume tuh. hahaha

    ReplyDelete
  6. langsung x de minat nk g spital swasta... dh benda murah ada, knapa harus nk cari yg mahal.. lambat ckit tu biasalah, pengorbanan sbb nk murah~ ;p

    ReplyDelete
  7. @HaNTwO :
    manusia,tak sume berduit berwang dan mampu utk itu..

    @Jejaka Terhangat :
    betul tu..hospital kerjaan adalah destinasi bg org2 kebanyakan mcm kita..

    @diana :
    ok la kan jika servis terbaik diberikan pd pesakit.. :)

    @sarah-najwan :
    yup,janji baik dan selamat..

    @Pat :
    hape kejadahnya freemason plak yg aku tgk?

    @shatooman :
    takpe,tu kan pilihan masing2,sape berduit berwang manyak,silalah ke swasta..tade hal laa.. :P

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.