CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 October 2010

Cara aku dan kamu berbeza

Farah Zahid | 12:57 |
Aku, cara aku,
kamu, cara kamu,
walaupun ada kesamaan,
tetap akan ada perbezaan.


1) Template blog
Pilihan template untuk blog adalah banyak amat,
sampai rambang bijik mate nak pilih dan apply kat blog, kan, kan?
So, cara aku, lebih senang begini, simple..
aku tak suka nak guna template yang weird2, yang pada aku nampak serabut,
dan memeningkan..
Hakikatnya aku nak tukar template baru yang lebih simple dan senang diuruskan,
malangnya aku belum berkesempatan,
sekalipun dah penah buat xperimen tak lama dulu..


2) Widget atau aksesori tambahan
Yang ni, aku tak xpert sangat.
Sesetengah owner blog suke letak aksesori tambahan ni,
macam2 jenis, macam2 design, macam2 tujuan.
Cuma yang sure, blog aku takde sangat benda2 alah camtu,
yang ade pun, Shoutbox ngan 2-3 benda yang simple2 dan ringan, kot?





3) Foto sendiri/keluarga
Oo yeah..
bab ni, aku memang tak suke letak secara public,
cuma bila ade benda nak share,
baru aku akan letak, dalam entri sahaja.
Contoh macam foto aku konvo, aku gi huneymun @ Melaka,
yang camtu aku share la cket2..
Bagi aku, itu cara aku,
dan owner blog laen, ngan cara memasing.





4) Blogwalking
Aku tak tahu cara orang lain blogwalking, tapi bagi aku, senang aje, kot?
Total blog yang aku follow adalah bawah 200.
Cara terbaik aku BW ialah ngan cara tengok kat 'Reading List' kat Dashboard,
mane2 blog yang update, aku akan terus gi kat entri tu,
mane yang dah kemudian2 pun aku still jengah.


Lepas tu, baru aku tengok kat 'Comments',
sape yang bagi 'flying kiss' kat aku, aku akan singgah tempat dia,
muahahaha....


Lagi cara aku, tengok jejak yang tertinggal kat shoutbox, hehe..
mane yang aku dah jengah awal2 tadi, aku singgah lagi tapi kemudian cket,
kasi laluan pada yang belum aku jengah.

Yang ni, adalah cara terakhir aku,
cara yang maybe memenatkan, miahahaha..
Aku terus kat area 'Manage', kat situ kan keluar list blog segala..
aku jengah tiap satu blog yang aku follow..
Kalo ade 157, sume2 aku jengah, tak kira update tak update,
tapi cara last ni aku buat bila aku betul2 lapang,
dan memang tengah rajen nak melawat tiap2 satunya.



Jadinya,
kamu-kamu dan kamu,
camne plak cara kamu?

22 comments:

  1. akhirnya..komen popup window.hehe.like2..haha..takde la nk kne loading lame2 kan..hehe..

    ReplyDelete
  2. Bagusnya!!! Kalu aku tak mampu lah nk lawat semua blog.. sbb kekangan masa kan.. lps tu loading pun lembap bagai.. T__T...

    ReplyDelete
  3. semua org ada cara sendiri...
    alin org lain cara...






    kan?
    kan?
    kan?

    ReplyDelete
  4. same saje..ta berubah pun..huhu~

    ReplyDelete
  5. saya? lebih kurang je kita dear... tapi saya tak de shoutbox.. hehe...

    ReplyDelete
  6. @- koroe -
    dah tukar setting cam mule2 dulu..

    XD

    ReplyDelete
  7. @WZulhilmi
    xpe2..
    nnt ade kelapangan ko bleh laa jengah sesatu blog yg ko follow..
    hik..

    :p

    ReplyDelete
  8. @cEro
    yup,
    betul,betul,betul....

    ReplyDelete
  9. @Kuman Chaos
    hihi..
    lebih kurang sama,
    tp tak sama,
    rite?
    ;)

    ReplyDelete
  10. @Amni
    ehe..
    xpe2..
    shoutbox tu pilihan memasing..
    ^_^

    ReplyDelete
  11. Hampir sama cara visit blog tu.. cuma saya lebih beri keutamaan pada siapa yg comment ttg entry, kemudian pada shoutbox. Next pegi tgk blogroll. Last baru pegi tgk Reading List.

    ReplyDelete
  12. lebih krg cam aku buat gak tapi blog2 dlm bloglist wajib lawat hari2

    ReplyDelete
  13. @Hairil Rizal
    iya kan,
    hampir sama,
    tapi masih ada perbezaan..
    ^.^

    ReplyDelete
  14. @Dark Half
    lebih dan kurang,
    but still ada bezanya..
    ngee~

    ReplyDelete
  15. Kira berblog secara efisien jugaklh kau ni.kalau aku..tak menentu

    ReplyDelete
  16. @fndrocka
    err..
    bolehla dikatakan camtu..

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.