CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 September 2010

Part 2 : Raya, raya dan raya..

Farah Zahid | 12:29 |
Ni la part 2 yang berkenaan RAYA.
Part 1 adalah secara umumnya, kali ni punye, lain plak, miahahaha...
Oke, selamat melayan part 2 edisi RAYA.




1- Biskut / kuih RAYA
biskut ni diberi nama biskut delight, kot? kalo tak salah nama, oke..
ni plak biskut kurma
Ikutkan, ade lagi 2 jenis biskut raya, tapi yang sempat aku snap masa wat biskut ni,
dua jenis yang kat atas ni laa..
Hari Ahad struggle giler2 wat biskut ni ngan adik2 aku,
meriah dan huru-hara jadinye bile reramai sebuk kat dapo nak wat biskut raya..
(angah je yang belum ade kat rumah mase wat biskut ni)



2- Duit RAYA
sampul duit raya, dalam tu ade duit raya, waa ~
Haa...yang ni kompem sume dah terlebih maklum.
Muke2 yang ceria gembira macam mintak penampar adalah golongan yang dapat duit raya,
manakala ade setengah muke2 yang tak berape ceria macam mati bini/laki plak,
adalah golongan yang memberi duit raya, hek...
(jenis yang kede aje kot yang wat muke tak ceria?hua3..)

Alhamdulillah, tahun ni aku dah ade duit sendiri,
merasa gak duit keje, walaupun keje part time je,
dan kebetulan ade rezeki lebih cket hasil saving aku selama ni,
(saving adalah selepas tidak membeli handphone baru, heels, branded handbag dan bla-bla-bla..)
jadinya, aku niat laa nak sedekah cket, bagi duit raya kat adik2 aku,
ngan cousin2 aku yang masih budak2, hakhak..
- + x / golongan yang bakalan dapat duit raya dari aku ~ 30 orang.
Waaa..ramai jugak tu..
tapi tak ape, niat memang nak sedekah kat diorang..
oppss...tapi untuk reader tak ade laa, maap ek korang..
lain tahun panjang umo, murah rezeki, akan ku buat cabutan bertuah,
special untuk reader2 blog aku... (^.^)
(erk, planning aje ni...)




p/s :
part 3 edisi RAYA akan tiba tak lama lagi..

p/ss :
akan bercuti maybe 3-4 hari atas urusan berhari raya;
appointment hari raya :
- esok balik kg kat mersing
- raya ke-2 or ke-3 balik selangor plak

6 comments:

  1. nak kuih nak duit....nakkkk sume!!!

    ReplyDelete
  2. @HaNTwO
    pantun utk kamu:
    kuih raya bleh bagi,
    duet raya lain kali...

    hekhek...
    (^.^)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya
    kasi sini semua duit raya..haha

    kisah London hanya di http://coretanperantau.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. @Long Haffiz Long Hassan
    pantun lagi:
    duit rayo tak dapek la den nak boghi..
    cuma ingatan tulus salam aidilfitri..

    hihihi..
    :)

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya..nak juga wit raya

    ReplyDelete
  6. @budak_nakal
    pantun ke-3:
    2-3 ekor kucing berlari,
    sebab gembira dpt makan kari;
    syawal menjelma tak lama lagi,
    ucapn salam aidilfitri je dpt bagi..

    hek,hek.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.