CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 September 2010

Wayang naked?

Farah Zahid | 23:40 |
Ohohoho...
tibe2 tajuk entry cam syial jek..
hek...
Jom layan, ape mende yang aku nak bebel kat sini..zasss......!
.
.
.
.
.
.
.



Gara2 ade 1 iklan kat TV3 yang dah menyentuh sensitiviti ummat islam kat malaysia nih,
aku teringin berkongsi cket pasal ape2 yang maybe ade kaitan.
Yelaa, kite kadang tak sedar,
kite main buat, selambe badak je mengikut sumthin yang tah ape2 motif dan maksudnye.
(aku dah tak buat yang pelik2 bile dah tahu, stop terus..!)

Aku sendiri masih dalam proses mencedok ilmu, membaca teori2 konspirasi, sandiwara,
wayang kulit moden, or wayang GSC, TGV dan laen2 lagi yang ade kat dunia nih,
yang mane ade sebilangan orang giler berani mewujudkan site untuk memecahkan puzzle2,
yang berkaitan konspirasi2..
(maksud aku bukan diorang ni giler, tapi berani giler..oke?)
Kat sini aku cume nak share pasal teori konspirasi Yahudi,
di mane ramai ummat islam kite yang mempraktikkan sekian lama dulu.
Untuk contoh, korang boleh laa klik sini untuk lihat.


Bagi korang yang suke membaca, nak tahu, nak same2 berfikir pasal teori2 konspirasi,
atau cerita2 di sebalik wayang kulit moden oleh orang non-muslim,
seperti Yahudi dan Kritian, korang boleh check blog2 konspirasi berikut :

1- Konspirasi (pikir ar banyak mane korang suke)
2- Huru-hara dan wayang kulit dunia
3- Dajjal??

Setakat banyak tu yang aku dapat link kan untuk korang, ade gak yang laen,
tapi aku lupe sebab tak bookmark siap2 masa mule2 sampai kat site diorang tu,
huhuhuh.. *sigh*



p/s :
pastikan korang selidik dulu sebelum buat sesuatu perkara.
(korang jangan main ngikut2 aje ape2 yang orang buat selagi tak tahu ape motif buat camtuh..)

10 comments:

  1. eeehh... kowai yo (scary)... >n<
    x lrt nk bc entry2 tu sbb trlalu pnjg n nmpk mcm mnakutkan. ;____;

    ReplyDelete
  2. @~Mika Darkness~
    hehe..
    tak ape kalo tak larat bc..
    2 bg sape yg mampu mmbaca,dn yg nak brfikir lebih..
    x mampu,tahu cket2 aje sude..
    :)

    ReplyDelete
  3. Nice entry~!! Bagus tuk peringatan kepada kita umat Islam...

    ReplyDelete
  4. @hamzah ian
    ngeh2?
    huarghh..huarghh...!!

    ReplyDelete
  5. @F.I.C.K.R.Y
    saling ingat-mengingatkan..
    dpt tlg cket je pn..
    kalo mau share ngan org laen,silakan la...
    :)

    ReplyDelete
  6. sokong lar filem tempatan..hehe

    ReplyDelete
  7. @hamzah ian
    lagi?wargh...
    gagagaga....
    hek.. ;p

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.