CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 August 2010

Penyangak vs Polis

Farah Zahid | 17:12 |
Erk..??
apahal plak ada kete polis berenti depan kedai aku neh? (T_T)
ade kes beb..!!!!!
oppsss...tapi bukan aku tau!

Alkesahnye cenggini..
aku sebenarnya tengah syok2 layan blog sorang brader nih,
sekali ade la 1 kete honda putih, laju je amek site parking depan kedai aku,
aku kira tu customer ar kan.
Sekali masuk kedai minah India, pregnant..
"ohh, untung boss aku hari ni, ade customer lagi, hihihi.." gitu laa hatiku berkata-kata.
Minah ni tanya kunun2 macam mau order kabinet la, pasang awning la, bla-bla-bla and so on,
aku pun jawab lar dengan mesranya, ehee...
Pastu minah ni cakap mau panggil kawan dia, hubby dia kut?
Lelaki ni pun masuk ar kedai, tanya macam2 ar kat aku, macam real jer mau order segala.




Aku perasan ade 1 kete peronda polis, lalu depan kedai.
Mata aku plak tak lepas2 tengok minah dan mamat India ni, semacam jek aku tengok diorang gabra,
"ceh, ape kes lu orang nak gabra panik tak alih2?".
Yang minah ni cepat2 ar kuar kedai, masuk kete dia, tepat2 kete polis tu stop kat depan kedai.
Pehh...aku dah pikir macam2 masa tuh..
Yang mamat India ni plak nak cover ar kan, dia pun mintak bis-card boss aku,
padahal tengah gabra ar tuh, aku nampak..

So, mamat ni kuar ar kedai, coz dia nampak yang kete dia dah kena serbu dengan abang2 polis.
Aku mula2 buat dono je ar kan, sebab aku rase oke2 je sume,
sekali aku nampak de 1 abang polis ni, jalan ke arah kedai.

(abang polis ni baik, coz masuk kedai bukak kasut, thheeee..)
Dik, boleh tau, diorang tadi tu nak ape?
Err..diorang tanya pasal order kabinet.
Ohh, dia cakap dari mana tak?
Emm, dia cakap diorang dari Muar, cam tu laa..
Dik, tau tak diorang tu duduk kat mane?
Aaa..saya tak tahula plak, diorang cakap dari Muar, nak buat majlis untuk adik dia.
Yeke?emm...
(abang polis terus pakai kasutnya dan berjalan keluar kedai)


********************************************************************

Aku pun ngadap balik laptop aku, teruskan pembacaan aku,
"Perghh, siut betul, buat aku berdebar2 jer.."
Mata aku sempat ar menjeling kat tempat abang2 polis dan India tu bersidang,
"Aisshhh..diorang ade salah ape2 ker? seriau plak akuh.."

Dalam masa berapa minit pastu, ada lagi 1 abang polis,
datang ke arah kedai.
"Waahh, kenapa plak neh? tak puas ati lagi ke abang polis?"

(abang polis yang ni nakal cket, coz tak bukak kasut, maen masuk je kedai dengan kasut2 sekali, aisshh!!)
Dik, ni nak tanya cket, diorang yang tadi tu, nak ape?
Aa, diorang tanya pasal kabinet, katenye nak order sebijik.. (mandai2 je, takde pun sebenarnya)
Lagi? diorang ade cakap ape2 tak? diorang dari mane?
Katenye dari Muo...
Eh? tak laa dik, diorang dari N9, jauh tu.
Erkk..yeke incik, saya tak tahu plak..
Awak tau tak, ade kes ilang kat kedai sebelah ujung sane tu? kedai *******?
Emm, ade kes ke incik? err, saya tak tau plak, uhuhu...nasib baik tadi saya tak ape2..
Oh, tak ape laa dik..
(dengan segera dia jalan ke arah geng2 polis yang laen)

OMG...!!!
wat d hell...??
erkkk...ape kah?
giler ah, aku menggigil pas dengar abang polis tu cakap camtuh tadi,
hari nih, jam 4.45 petang tadi, aku nyaris jadi mangsa penyangak..


p/s :
duhh..laen kali aku kena lebih berhati-hati,
aku memang ngeri + seriau kalau kes camtuh jadi kat batang idung aku, huh...
mintak dijauhkan...
korang yang kat luar sane pun berhati-hati ar ek...
(tapi, errkk...camne nak tau yang datang tu memang customer or 'pemangsa'??)

4 comments:

  1. orang selalu pesan kat aku masa aku keje dulu...
    bila jumpa customer jangan tenung mata dia...
    erm tp nak xnak kita mesti pandang direct mata dia kan.....

    neway ati2 la..org skrg bengong dia buka sikit..
    tp melampau2...nak merompak kat mane2 pun jd

    ReplyDelete
  2. missblurry:
    thx ats ingatan, tp nk ngelak cmne kalo dh dpn mate? uishh..kes td 2,mmg seriau gak ar..uhuhu..
    ingtkn customer mcm yg dtg slalu,upe2nye pnyangak,ceh..gler btul.. (-_-')

    ReplyDelete
  3. vanilla:
    errkk..mmg seriau pas kjdian 2 blaku..huhu...

    ReplyDelete

terima kasih sebab sudi komen di entri ini,
sila datang lagi untuk memberi komen.

(^o^)

Entri Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Reserved © 2010-2015 musafir-di bumi-Tuhan. Powered by Blogger.